Gehoorbescherming en gehoorzorg

'Prevention is better than cure'

Wil u preventief aan de slag en zoekt u gehoorbescherming die voldoet aan uw persoonlijke situatie? 

Of beoefent u een job of hobby waarbij specifieke frequenties in de cochlea kunnen worden beschadigd?

Acoufijn is erkend verdeler van o.a. Variphone voor het leveren van universele gehoorbescherming en gehoorbescherming op maat.  

U kan terecht bij Acoufijn voor:


 • Preventief gehoorzorgtraject: om te weten hoe u gehoorschade kan voorkomen, is het nodig eerst een duidelijk beeld te hebben van hoe goed uw gehoor is. Net als bij een jaarlijkse preventieve controle bij de tandarts, kan door een regelmatige opvolging van uw gehoor gehoorschade op lange termijn vaak worden voorkomen. 
 • Universele gehoorbescherming: zowel oorkappen voor baby's of kinderen als universele oordoppen voor verschillende luistersituaties zijn te verkrijgen. Samen met u bekijken we welke oplossing het best overeenstemt met uw situatie.  
 • Op maat gemaakte gehoorbescherming: consult en advies m.b.t. selectie van otoplastieken, inclusief controle van de pasvorm a.d.h.v. een lekdichtheidstest. Uw oorafdruk wordt 3D gescand voor een optimale pasvorm.
 • Zwemdoppen
 • Slaapdoppen
 • In-Ear monitors: totaalbeleving van muziek in combinatie met gehoorbescherming op maat, van het merk Variphone of Westone Audio.
 • Handsfree Communicatie in combinatie met op maat gemaakte gehoorbescherming: in een luide (werk)omgeving is communiceren vaak een heuse uitdaging. Een headset met Noise Cancelling microfoon waardoor spraak optimaal blijft en adequaat communiceren mogelijk is, vormt de ideale handsfree oplossing. De headset kan in combinatie met een op maat gemaakte gehoorbeschermer (MEP2G) worden aangesloten op de meeste mobiele telefoons en portofoons.

Werkwijze en tarieven

Gehoorbescherming (universeel of op maat)

De prijs varieert afhankelijk van uw keuze (universeel of op maat gemaakt):
 • Oorkappen voor baby's of jonge kinderen (Alpine of EDZ Kidz, beiden in 3 kleuren) en universele oordoppen (Variphone) zijn onmiddellijk verkrijgbaar in de praktijk. De oorkappen zijn handig opvouwbaar.
 • Bij op maat gemaakte gehoorbescherming (Variphone) is het consult en advies m.b.t. de selectie, het nemen van oorafdrukken, alsook de lekdichtheidstest bij afhalen inbegrepen in de prijs van de gehoorbeschermers.
  De gemiddelde levertijd -i.e. de tijd tussen het maken van oorafdrukken en ophalen van de oordoppen op maat- neemt ongeveer een 3 à 4-tal weken.
 • Voor In-Ear monitors van het merk Variphone varieert de prijs afhankelijk van het aantal drivers en personalisatie. Dit geldt ook voor het Westone Audio gamma. Informeer vrijblijvend!

Sommige mutualiteiten voorzien tussenkomst voor gehoorbescherming op maat. Informatie omtrent mogelijke terugbetaling vraagt u best na bij uw mutualiteit. 

Preventief gehoorzorgtraject

Afhankelijk van de hulpvraag, het aantal uit te voeren gehoortesten en bijhorende counseling kan de duur van een audiologisch gehoorzorgconsult variëren. 

Gemiddeld wordt 45 tot 60 min voorzien. Het uurtarief bedraagt €65. 

Momenteel wordt er nog geen terugbetaling voorzien door de mutualiteit voor audiologische raadpleging.